ÖSTERSUND (JT) Biljätten Riddermark Bil håller på att etablera sig i Östersund. Det kan nu Jämtlands Tidning avslöja. Till hösten slår de upp portarna på sin nya butik.
– Vi är mycket nöjda med den lokal vi nu bestämt oss för, och har inlett ett omfattande renoveringsarbete för att kunna erbjuda våra kunder en fin och lättillgänglig butik.
Butiken beräknas stå färdig för invigning i höst, bekräftar företagets marknadskommunikatör Idalina Santamäki som dock inte vill berätta exakt var butiken kommer att ligga.
* Vad är ert koncept – och varför anser ni att det finns en bra marknad här?
– Riddermark-konceptet har alltid varit att leda begagnat branschen i Sverige. Vi har redan en förvånansvärt stor kundgrupp i Östersund och övriga Norrland, av de 45 000 begagnade bilar vi sålt hittills är det en mycket stor del som fått nya hem i norra landet, därför känns det inte mer än rätt att kunna göra oss ännu mer tillgängliga för våra Norrlands-kunder.
* Vilka märken är ni specialiserade på?
– Eftersom vi vill sälja vanliga bilar till vanliga människor så vill vi inte begränsa vårt utbud efter vissa märken eller modeller. Hos oss hittar du därför det mesta i märkesväg. Det vi valt att fokusera på istället är välutvecklade och noggranna fordonstester, för att endast sälja begagnade bilar som är i ett gott skick.
* Kommer det att innebära några nya arbetstillfällen till Östersund?
– Absolut!
* Hur mycket omsätter ert företag dagsläget – och hur många bilar säljer ni per år?
– Vi omsatte 1,5 miljarder under 2017, och sålde 10 809 bilar från våra butiker i Stockholm, berättar Idalina Santamäki.
Samtidigt som Riddermarks planerar en etablering i Östersund, så florerar det ryktet om att den anrika bilhandlaren Ivars Bil håller på att mista agenturen för ett av sina profilmärken, nämligen BMW. Detta dementeras dock med bestämdhet av vd:n Stefan Fredriksson.
– Jag har också hört det ryktet, men det stämmer absolut inte. Det vore naturligtvis en stor grej för oss att mista BMW, så då hade jag varit informerad om den saken, säger Stefan Fredriksson till Jämtlands Tidning.
ANDERS LUNDIN
Har du en nyhet? tipsa vår redaktion!
[vfb id=6]