ÖSTERSUND(JT) De flesta känner till fotbollsspelaren Hosam Aiesh.
Men att han också är företagare är nog en nyhet för många.
–Jag har startat ett företag tillsammans med frun Rima. Det handlar mycket om skönhetsprodukter så Rima är den som kan mest, säger Hosam Aiesh och skrattar.
Rima och Hosam Aiesh tar emot Jämtlands Tidning hemma i lägenheten i en exklusiv intervju denna kväll, då bara dagar återstår till den allsvenska premiären mot AIK. Det är en avslappnad Hosam som är redo för spel efter att ha stått över de senaste matcherna efter skada.
–Men jag hade kunnat spelat. Framför allt hade det inte varit några problem att spela mot Molde i söndags. Men tillsammans med fysioteamet så har jag bestämt att ta det säkra före det osäkra. Ny har jag byggt upp mig inför säsongen och hoppas att få en framgångsrik och skadefri säsong. ÖFK har bytt ut många spelare inför säsongen och 23-årige Hosam (24 år i april) är en av de spelare som varit i klubben absolut längt.
–När man har varit i klubben så länge så tar man på sig rollen att hjälpa in alla nya i gruppen. Jag tycker att vi fått in många grabbar så är fantastiska både på och utanför planen. Vi har en väldigt härlig stämning i laget, säger Aiesh. Att det har varit lite berg- och dalbana när det gäller resultaten under försäsongen ska fansen inte vara oroliga över enligt Aiesh.
–Jag drar inga växlar på att vi förlorar mot Molde i genrepet. Vi är i en uppbyggnadsprocess med många nya spelare och det kommer att bli väldigt bra. Att vi förlorade mot Karlstad i Svenska Cupen är förstås något som alla tycker är jättejobbigt. Det var ju faktiskt katastrof att förlora på det sättet. Vi hade en chans att nå Europa genom att vinna cupen och tappade den. Nu vill vi göra något bra i Allsvenskan i stället så förhoppningsvis kan vi skratta åt den där Karlstad-matchen då Allsvenskan är slut, säger Hosam. Han var assistkung förra säsongen med totalt 11 målgivande passningar. Ingen i hela allsvenskan hade fler. Dessutom gjorde han så bra ifrån sig att förbundskapten Janne Andersson plockade in Hosam i Januariturnén.
–Det är klart att det var en ära att få ta på sig den svenska landslagströjan. Tyvärr gick det inte som jag hade tänkt mig under Januariturnén. Men givetvis hoppas jag på nya chanser i landslaget framöver, säger Aiesh. Under all turbulens i klubben det senaste året har spelarna aldrig uttalat sig om det. Den taktiken kommer de att fortsätta med.
–Ja, vi är ju här för att spela fotboll och göra det bra. Det är det jag vill fokusera på och prata om, säger Hosam Aiesh. Han pratar också gärna om sin roll som nybliven företagare i skönhetsbranschen.
Hosam och frun Rima (gifte sig i somras) har startat företaget “Beauty By Rima”.
–Jag har alltid gillat skönhetsprodukter och att hjälpa andra att sminka sig. Nu hyr jag ett rum i Östersund där jag håller till. Men åker också en del till både Göteborg och Stockholm där jag utbildar folk. Dessutom åker jag hem till folk och hjälper dem att sminka sig. Det kan vara både till bröllop och fest. Jag jobbar även med lashlift och fillers.
Nu måste jag be om ursäkt men jag förstår inte så mycket vad du pratar om?
–(skratt) Lashlift-behandling betyder att man gör ögonfransarna fylligare. Man hjälper att böja upp dem och behandlingen kan hålla 4-12 veckor lite beroende på hårtillväxt. Under den tiden behöver man inte sminka. När man pratar om fillers så kan det handla om att göra läpparna större eller få till mer markerande kindben. Man kan följa mig på Instagram så finns det bilder där. Det är ett jättekul jobb och det är skönt att jag har något att göra då Hosam är borta mycket och jag har flyttat upp till Östersund där jag inte känner någon.
Att Hosam är bättre på fotboll än på skönhet nekar han inte till.
–Jag får försöka hjälpa till med lite pappersarbete. I övrigt är det nog bäst att Rima sköter det där, säger Hosam Aiesh och skrattar.
På söndag är det allsvensk premiär då ÖFK spelar mot AIK på Friends Arena inför 50 000 människor.
PATRICK SJÖÖ
Foto Susanne Kvarnlöf
ÖFK:s hemmamatcher i Allsvenskan fram till sommaruppehållet:
Söndag 7/4: Falkenberg
Fredag 19/4: Elfsborg
Måndag 29/4: Helsingborg
Lördag 11/5: Häcken
Måndag 20/5: Örebro
Lördag 1/6 (eller söndag): Sundsvall

Bildtexter Aiesh:
Hosam Aiesh är redo för en ny säsong med ÖFK. På söndag är det allsvensk premiär mot AIK på Friends Arena i Solna. Jämtlands Tidning har träffat Aiesh hemma i hans lägenhet och pratade både fotboll och om hans nybildade företag.