Fotofest och tårtkalas på Rissnadagarna
RISSNA (JT) Upp emot 700 personer besökte Rissna hembygdsförenings evenemang Rissnadagarna. Det är ett årligt återkommande arrangemang med, tävlingar, lotter, servering, bumat, utmaningar och musikunderhållning med Åsgård Band bestående av tre generationer ur Bröderna Lindqvist.
Det började för tolv år sedan då Bräcke kommun valde Rissna till Årets bygd. För penningchecken som ingick i utnämningen ville hembygdsföreningen göra något roligt och så föddes Rissnadagarna. Lördagens aktiviteter inleddes vid hembygdsgården Zenit med att bidragen till Årets Tårta och fototävlingen lämnades in. En jury på fem personer bedömde tårtorna utefter utseende och smak. Temat för fototävlingen var njut av Norlbygda som är byarna Björsjö, Gransjölandet, Borgsjö, Ismundsundet, Mjösjö, Rissna, Börjesjö, Sundsjöåsen, Holmsjö, Åsgård och Östbyn. Bland 40-talet fotobidrag fick besökarna rösta fram bästa foto där de tre främsta fick pris. Foton som placerat sig bland de tolv bästa publiceras dessutom i hembygdsföreningens kommande månads- och evenemangskalender.
Med scenen på ett lastbilsflak drog Åsgård Band igång musikunderhållningen. På repertoaren fanns allt från melodier med lokal Norlbygda-anknytning via Harry Brandelius och Ted Gärdestad till Beatles och hårdrock av Kiss.
Som sig bör vid hembygdsarrangemang fanns också försäljning av diverse varor som hälso- och mejeriprodukter, smycken, hantverk i garn och skinn, tunnbröd och krusa.
Söndagen fortsatte i fäbodmiljön vid Lindsandsvallen med friluftsgudstjänst, spelmansträff och underhållning av Joel Emanuelsson.
–Ingen nämnd och ingen glömd men arrangemanget bygger på ideellt arbete för att få allt att fungera, säger hembygdsföreningens ordförande Margita Gustafsson.
–Besökstillströmningen, med hänsyn till det varierande vädret och andra evenemang i närheten av Rissna, gör att jag är mycket nöjd med dagarna, säger Margita Gustafsson.
Läs mer och se många fina bilder från dagen i Jämtlands tidning v 29
prenumerera@jamtlandstidning.se eller ring 072-5506601
Du kan också köpa lösnummer av vår tidning se lista på butiker här