ÖSTERSUND(JT) Östersunds FK firar påsk på Jämtkraft Arena med att möta Elfsborg på Långfredagen.
– Jag hoppas vi får rejält med stöd. Vi behöver det, säger ÖFK:s lagkapten Tom Pettersson.
ÖFK blev nollade av Malmö FF i söndags då lagen möttes i Skåne. De blåvita vann med 2–0 efter en riktigt stabil insats.
– Visst är Malmö ett bra lag, men det kändes inte riktigt som vi trodde på oss själva då vi klev in. Det var lite för mycket respekt från vår sida. Om vi gjort det vi skulle så hade vi gett dom en match. Vi hade fyra poäng på våra inledande två matcher och kunde gå ut och spela avslappnat. Men det blev precis tvärtom, säger Tom Pettersson. För lagkapten Pettersson tar det alltid ett par dagar att komma över en förlust.
– Det var väl först under tisdagen som det började släppa och man kunde börja fokusera på nästa match på allvar. Nu när man har skakat av sig lagets dåliga insats mot Malmö är man ju extra taggad inför fredagens match. Förhoppningsvis får Elfsborg sota för förlusten mot Malmö då ÖFK och Elfsborg drabbar samman på Jämtkraft Arena på Långfredagen.
– Det går aldrig att garantera seger, men vi ska kliva in och göra en riktigt bra insats. Jag hoppas att det blir rejält folk på läktarna. Jag älskar att spela inför hemmapubliken och vi behöver ett rejält stöd på Långfredag. Vi ska göra allt vi kan för att det ska bli en bra start på påsken, säger Tom Pettersson. Både ÖFK och Elfsborg har skrapat ihop fyra poäng efter de tre inledande matcherna på årets Allsvenska.
PATRICK SJÖÖ