ÖSTERSUND(JT) När alla på Jämtkraft Arena trodde att det skulle bli en ÖFK-poäng i hemmapremiären slog han till. Långskottet seglade in i Falkenbergsmålet och segern var ett faktum.
–Det var oerhört skönt att se då bollen gick in. Helt klart det viktigaste mål som jag har gjort, sa ÖFK:s matchhjälte Thomas Isherwood.
Det blev en galen hemmapremiär då ÖFK tog emot Falkenberg i söndags. Bortdömt mål, straffar, flera märkliga gula kort och fem mål. Den 4000-hövdade publiken slets mellan hopp och förtvivlan.
För Falkenberg blev det en tung minut strax före paus då Aly Keita tog Kirill Progrebnyaks straff. Strax efteråt bjöd Hosam Aiesh på Allsvenskans snyggaste mål så här långt,
Med sin vänsterfot överlistade han Hampus Nilsson i Falkenbergsmålet med ett skott från långt håll.
–Jag kanske ska börja skjuta i stället för att passa, sa fjolårets assistkung Hosam Aiesh och skrattade.
Det var faktiskt tre långskott som gick in denna söndag. Även Charlie Colkett laddade bössan från långt håll då han sköt in 2–1.
Det såg länge ut att bli segermålet, men Falkenberg lyckade kvittera till 2–2 efter en tilltrasslad situation.
Då var det nog inte många som trodde på Jämtländsk glädje.
Men nyförvärvet Thomas Isherwood och hans ÖFK gav inte upp hoppet om tre poäng. I slutminuterna prickade han in 3–2 inför ett kokande Jämtkraft Arena.
Då Jämtlands Tidning hälsade på i ÖFK:s omklädningsrum dagen efter matchen så försökte sig Isherwood på en analys av söndagen.
–Det är mycket vi kunde ha gjort bättre i den här matchen. Men vi kämpar och sliter för varandra i 90 minuter. Det här visar på den styrkan som finns i den här gruppen. Att vi nu fick vinna i stället för att spela 2–2 betyder nog väldigt mycket för den här gruppen mentalt. Det var verkligen skönt att se bollen segla in i mål.
Han är själv en av många nya spelare inför säsongen och han menar att det kan ta ett tag innan laget kommer att prestera på topp.
–Klubben har som sagt värvat mycket och det tar tid att spela ihop sig. Det här var bara den andra allsvenska matchen. Men det viktiga är att vi är så stark som grupp och att det finns så många vinnarskallar. Det andra kommer att komma. Jag tror inte att det finns något stopp hur bra vi kommer att bli.
ÖFK har nu fyra poäng efter de två inledande matcherna. På söndag väntar en ny svår match mot Malmö FF på bortaplan.
TEXT
PATRICK SJÖÖ