SOLNA(JT) Det blev 0–0 för ÖFK mot de regerande svenska mästarna AIK på Friends Arena i söndags.
Nu väntar Falkenberg hemma på Jämtkraft Arena till helgen.
– Jag har sett Falkenberg spela och de har ett bra lag. Men det är klart att vi ska vara favoriter, säger ÖFK-målvakten Aly Keita.
Aly Keita gjorde några svettiga räddningar inför 30 000 personer som såg den allsvenska premiären mellan AIK och ÖFK.
När AIK tryckte på i slutet av matchen i jakten på tre poäng var Keita omöjlig i målet.
– Sista räddningen jag gjorde var riktigt skön. Jag hade varit rätt sur om den hade gått in och vi hade behövt lämna planen utan poäng, säger Aly Keita.
Det är som bekant många nya ansikten i årets ÖFK och det kommer att ta tid att spela in laget.
– Vi kommer att bli bättre och bättre för varje match. Det är jag helt säker på. Det var skönt att kunna spela oavgjort mot svenska mästarna trots att vi inte presterar på topp. Jag hoppas vi kan få en riktigt bra start på Allsvenskan.
En trepoängare mot Falkenberg hemma på Jämtkraft Arena på söndag skulle förstås sitta fint. Nykomlingen Falkenberg inledde säsongen med att slå Örebro på hemmaplan med 1–0.
– Det är inte så att vi bara går ut och slår Falkenberg. De spelar riktigt bra fotboll och jag tror inte att någon match i den här serien blir enkel. Men samtidigt spelar vi på hemmaplan inför våra fantastiska fanns så vi ska göra allt för att ta en viktig seger. Det ska bli roligt att få spela allsvensk match inför vår hemmapublik igen.
Keita missade genrepet mot Molde då han var på landslagsuppdrag för sitt Guinea där man mötte Centralafrikanska Republiken i sista kvalmatchen till Afrikanska Mästerskapen.
– Vi spelade 0–0 och jag var klart nöjd med min egen insats. Det är alltid kul att spela med landslaget och vi är ju kvalificerade för Afrikanska mästerskapen så det blir spännande, säger Aly Keita.
Efter att ha stått och sett två 0–0-matcher från sin målvaktsposition är det nu dags för seger på söndag.
PATRICK SJÖÖ