Noterar att ÖP i veckan släppte nyheten att man ökar antalet prenumeranter i år.  Det som ökat är antalet digitala prenumeranter som gått upp med 6,7 procent. Nu har man snart 3000 digitala prenumeranter.

Vi har under samma tid ökat med 31 procent. Sedan starten för 29 månader sedan har vi fått 3600 prenumeranter på vår papperstidning.

Papperstidningen är en perfekt plattform för nyheter. Vi paketerar nyheterna, det är bland annat det vi tar betalt för!

Och levererar allt i ett färdigt paket. Ni behöver bara slå upp tidningen och läsa den.

Där får ni en överblick över vad som hänt i länet, samtidigt som ni får en avkopplande stund, ett tillfälle att varva ned.

När jag går in på de digitala nyhetssajterna ser de ut som återvinningscentraler av skräp som ingen är intresserad av. Hur många notiser och artiklar om ingenting uppblandat med mord, rån och misshandel, måsta man ha för att fylla?

Överflyttat till andra näringar är det som om man kommer till restaurangen och får en köttbit och lite grönsaker kastade på bordet med budskapet, köket är där, varsågod laga till själv!

Samtidigt som priset är oförändrat högt.

Digitalt ja visst, men inte i de former man arbetar med nu. Det finns anledningar till att antalet digitala annonsörer sjunker och antalet digitala prenumeranter sakta, sakta segar sig upp för landets mediahus.

Där ska vi ha helt andra ingångar när vi startar vår digitala satsning!

Noterar att våra konkurrenter nu lägger ned sina gratistidningar 100 procent för att i mars starta vad man kallar, en ny regiontäckande tidning.

Täckningen blir inte större än att den bara distribueras till hushållen i Östersund och Krokoms kommuner.

Härjedalen får inga alls. Och i resten av kommunerna får man plocka den själv, om man hittar den!

Med andra ord om vi ska skippa snömoset, vår koncerns gratistidning, Jämtlands Gratistidning har konkurrerat ut 100 procent genom att göra en bättre tidning och ha en bättre distribution.

Vi lägger inte ned några tidningar, vi startar nya. Lokala tidningar som ska ge er läsare och annonsörer möjlighet att ta del av intressant lokal journalistik och möjlighet att i anslutning till det annonsera för att nå länets innevånare.

 Vi bryr oss nämligen om allt vad som händer lokalt.

Här finns våra läsare, våra annonsörer och våra företag.

 Vi satsar nu på att bli bättre och bättre. Tanken är att vi ska bli bäst i länet!

Hjälp oss gärna med tips, förslag och kanske vill du skriva själv om något?

Tillsammans ska vi lyfta lokaljournalistiken till landets bästa!

Som ni ser på nyhetsplats i dagens Jämtlands Tidning tror Presstödsnämnden på våra idéer om hur man ska aktivera unga i arbetet med lokaljournalistik. Därför

får vi genomföra ett projekt under två år för att göra just det. Lyfta lokaljournalistik bland unga!

Ett projekt som kostar 1,6 miljoner under två år och där Presstödsnämnden bidrar med 1,2 miljoner.

Det är viktigt att våra unga blir engagerade i hur journalistik fungerar och hur medierna arbetar. Vi vill inte bara ha lokala medarbetare, vi vill gärna utbilda unga länsbor till vårt framtida lokala nyhetsnätverk.

Analogt är slow media. Men det viktiga är inte plattformen, det är innehållet!

Trevlig Helg, njut nu av er Jämtlands Tidning idag…….

Ralph Rentzsch