Om vi ska lyfta blicken från det som toppar riksnyheterna idag så borde vi oroa oss för………..
Antibiotikaresistensen som ökar allt mer……..kan skicka oss tillbaka till 30-talet där en öroninflammation kunde vara dödlig.
Supervulkanen i Yellowstone som har utbrott med 700 000 års mellanrum, nu är det 640 000 år sedan men senaste åren har markytan rört sig mer än en meter i höjd i området. Ett utbrott skulle ödelägga hela USA och kasta upp sådana enorma mängder aska i atmosfären att medeltemperaturen över hela världen skulle sjunka med 3-6 grader. Något som skulle kasta in oss i en vulkaniskt istid.
Vår miljöpåverkan av klimatet. Bangla Desh och andra länder knappt över havsytan täcks med vatten och vi fär hundratals miljoner med klimatflyktingar.
Samma orsak gör medelhavsområdet så hett stora delar av året att hundratals miljoner spanjorer, italienare och greker söker sig norrut i Europa.
Trump och Kim gör slag i saken och trycker på knappen.
Ett antal kärnkraftverk av samma typ som det i Tjernobyl blir härdsmältor. Gör stora delar av Europeiska Ryssland obeboeligt.
Finnarna har för övrigt också några av dessa………
Nu spelar ju allt sådant här egentligen ingen roll för ÖFK spelar ju match mot Athletic Bilbao………och det är ju det enda viktiga i världen just nu!
Det blev 2-2 och vad är väl en möjlig härdsmälta i St Petersburg mot det?
Ralph Rentzsch