Postnord, Sveriges sämst fungerande statligt ägda företag får nu frikort.
Regeringen har bestämt att från och med 1 januari får bolaget två dagar på sig att leverera post. Det eftersom de inte klarar av sitt tidigare kravmål att leverera post över natten.
Sverige har blivit ett märkligt land. Det måste vara ett av få länder i världen som premierar misslyckande.
När statliga Postnord inte klarar av sitt jobb…en av förklaringarna till att det går dåligt är att vi skickar ungeför en miljon mindre brev????
Då borde väl rimligen resurserna räcka till att i alla fall klara sina baskrav?
Nej, istället belönas bolaget med att få försämra postutdelningen.
Vi ser samma sak hända igen och igen i alla delar av samhället. Man klarar inte av kraven. Då ställs inte frågan var är felet och hur uppnår vi det som vi satt som krav?
Nej i systemfelets Sverige sänker man kraven.
När studenter inte klarar av examina sänker man kraven så de klarar dem.
Det innebär bland annat att vi i många år framöver i vår skola har lärare som gått vidare trots att  de underkänts i det ämne som de ska utbilda våra ungdomar i.
Nej, det här är inte en väg framåt, det här är vägen till avgrunden.
En gång i tiden arbetade våra politiker för att göra vårt land till en plats som skulle bli bättre och bättre, där alla skulle kunna mer och mer. Där kompetens och kunskap och effektivt fungerande företag, även statliga skulle vara en spjutspets mot framtiden.
Idag har man förvandlat Sverige till ett land där alla har rättigheter, men inga skyldigheter.
Ett land som årligen tappar i varje internationell undersökning på i stort sett alla områden.
Det här är en av anledningarna till att ett dumskalleparti som Sverigedemokraterna kan kliva upp och bli ett av Sveriges största partier.
När inkompetens, dumhet, ovlija till förändring och slapphet premieras blir resultatet att ett gäng stormunnande försäljare kan slå blå dunster till väljarna.
Det blir resultatet av ett land som inte fungerar. Och där alla ser att det inte fungerar.
Då kan Åkessons clowner lyfta upp att det är de andras fel……….de som kommer utifrån
Det är naturligtvis skitsnack.
Felet i Sverige är ett systemfel i de etablerade partierna som sedan länge ägnar sig mer åt publikfirande förslag om lagar mot vinster i välfärden, elektronisk övervakning och annat snömos än att sätta ned foten och ta tag i de grundläggande fel i skola, omsorg, sjukvård och rättssystem som sedan länge skapat ilska och oro hos medborgarna.
Det är fint att vi har en svetsare från övik som statsminister, men nu är det dags att skippa skitsnacket och tända svetsen för att smälta ihop Sverige till en nation där myndigheter och statliga företag faktiskt fungerar!
Trevlig Helg
Ralph Rentzsch