Som jag skrev igår är jag övertygad om att den digitala världens storm av information utgör en betydande stressfaktor i vårt dagliga liv.
Digitalt gör att vi kan hantera allt fler arbetsuppgifter, vara uppkopplade hela tiden och ha tillgång till alla dokument och filer på jobbet eller utanför jobbet, alltid!
Det är jag övertygad om är stressande. Lägg därtill alla nyhetsajter som jag vill påstå består till 90 procent av skit som bara är utfyllnad. Vem bryr sig om gamla idoldeltagare som har facebookgräl?
Nyhetssajter du ska hålla koll på och allt det övriga som jag tidigare räknat upp som närvaro på sociala medier så är hela grunden byggd för att många nog går omkring med en permanent stress.
Någon anledning finns naturligtvis för att många mår dåligt och att allt fler har inte bara psykiska utan fysiska stressymptom.
Därför ska jag slå et slag för den analoga, papperstidningen med bara lokala nyheter och reportage, varje fredag. Slow media, underhållning och avkoppling.
Jag skådar in i framtiden och ser en nygammal mediavärld. En värld där mediaföretagen inser att för att behålla tittare, läsare och lyssnare måste man erbjuda ett unikt material som mottagaren inte bara tar till sig utan också vill betala för.
Inte som idag när nyhetssajterna består av digitala papperskorgar fulla med skräp som töms över huvudet på oss stackars mediakonsumenter.
Slow media är framtiden!
Ralph Rentzsch