I dag kommer Jämtlands Tidning späckad med nyheter och lokala reportage.
Dock utan annonsering inför kyrkovalet av Sverigedemokraterna.
Där har jag som ansvarig utgivare stoppat deras annonsering. Det kan jag göra som ansvarig utgivare. Några skäl behöver jag egentligen inte ange till att jag inte låter publicera en arikel, insändare, debattinlägg eller annons.
Men det ska jag göra, som medlem i Svenska Kyrkan ser jag inte att SD delar en enda värdegrund med kyrkan. SD satsar på att så få röstar i kyrkovalet att de om de mobiliserar sina medlemmar och väljare kan ta över olika församlingar.
Det måste stoppas, jag uppmanar alla att gå och rösta i kyrkovalet. Rösta på de andra politiska partierna eller på de politisk obundna listor som ställer upp.
De som kandiderar där gör det av omsorg om kyrkan och dess framtid.
De försöker inte ta över kyrkan i avsikt att driva en inhuman politik för egna partiintressen.
Trevlig Helg
Ralph Rentzsch