Det är september.
Denna sommar tror jag att cabrioleten på min Fiat 500 varit nere färre gånger på hela sommaren än vad den var på en vecka förra sommaren.
En månad tills vinterdäcken ska på!
Trist.
Jag ska inte släppa Postnord riktigt än. Det jag vill ha prövat i domstol är det faktum att monopolföretaget för att acceptera en som kund tvingar en att skriva på ett avtal där man i princip friskriver dom från allt. Man behöver till exempel inte dela ut en posttidning den dag den ska delas ut.
Det blir naturligtvis helt absurt. Om man sedan misslyckas med att dela ut en enda tidning den dagen den skulle ha gått ut så säger deras regelverk att kunden ska betala fakturan och sedan reklamera. Postnord gör sedan en utredning där de kommer fram till att man inte gjort något fel och inte behöver betala någon ersättning eftersom de enligt avtalet inte behöver dela ut tidningen den dag den ska komma ut.
Det blir en sorts märklig rundgång utan början och slut. Men som kund har du fel och ska ändå betala!
Jag kan säga att jag kontaktats av flera kollegor som också jobbar med postdistribuerade tidningar och alla har samma tråkiga historier att berätta.
Postnords kundservice är också under all kritik, det är nästan så att jag ska publicera de Kafka artade mail som kommit därifrån under årens lopp.
För notera att det är frågan om år…..år av problem, reklamationer och en i stort sett envägskommunikation till Postnord.
Och så pang utan förvarning stängd som kund.
Vilket vi får veta när tryckeriet ringer och säger att Postnord vägrar ta emot tidningarna.
Nu har allt löst sig, de tvistiga fakturorna har rivits, order gått ut att JT ska delas ut till varje pris osv……
Det enda som behövdes var ett brev till Näringsministern, Kulturministern, Post & Telestyrelsen och länets riksdagsledamöter.
Där Per Åsling ringde upp Postnords koncernchef…………voila…….plötsligt gick allt lösa på några timmar?
Med andra ord måste man vara en jävligt förbannad Ralph Rentzsch som vet vilka trådar han ska dra i för att Postnord ska visa någon sorts kundorientering.
Till slut!
Jag beklagar alla företagare och privatkunder som slår pannan blodig på denna statliga koloss………
Och därför driver vi frågan vidare.
En annan fråga är naturligtvis får ett statligt företag vara hur dåligt som helst? Utan att politikerna som utser företagets ledning reagerar?
Tillväxtverket flyttar 20 statliga jobb till Östersund.
Postnord ser till att det är risk för de 12 jobben vid Jämtlands Tidning!
Trevlig Helg
Ralph Rentzsch