Ja, herregud…….vilket medialt flåsande…REGERINGSKRIS……….
Snacka om ickehändelse och storm i ett vattenglas.
Att några ministrar avgick och ersattes av några nya. Tror ni att du och jag och alla andra kommer att märka något av det?  Rent praktiskt?
Mer än att det kommer några nya ministrar som ingen kommer ihåg namnet på.
Handen på hjärtat, hur många visste vilken minister Anna Johansson var för tre veckor sedan?
Nu stormar det fortsatt i vattenglaset efter att försvarsminister Peter Hultqvist sitter kvar.
På Statsministern lät det som om Sveriges säkerhet hängde på att just Hultqvist satt kvar på sin post.
En åsikt som oppositionen inte delar och fortsätter kräva misstroendeförklaring.
Något som kommer att tas upp tidigast när Riksdagen öppnar igen den 12 september.
Ja, herregud……….hela den här historien visar väl egentligen bara att det inte är Regeringen som styr vårt land.
Nej, det är tjänstemännen. Där toppcheferna visserligen är tillsatta av regeringen. Men verkar leva i en helt egen del av tillvaron.
Om vi nu tar den sparkade generaldirektören Maria Ågren så har hon tidigare varit GD för Statens geotekniska Institut, 2002, GD för SMHI, 2003-2008, GD för Naturvårdsverket 2009-2015 och GD för Transportstyrelsen 2015-17.
En gedigen tjänstemanna bana som nu tar slut. Nu har man ju faktiskt krävt att Statens Personalansvarsnämnd avskedar henne.
Men det är väl här den egentliga problematiken ligger, en gedigen statens tjänsteman med en lång bana som chef för när det gäller hemligheter och dataregister ganska ointressanta myndigheter blir nu chef för en myndighet som sitter på allt hemligt registergodis.
Men, vilket också står helt klart i de intervjuer hon faktiskt gjort, hon har ingen aning om vad som finns i registren på den egna myndigheten.
Och det är väl det riktiga problemet.
Om man nu tillsätter en ny chef för en myndighet med den mängden säkerhetsklassad information kanske man ska se till att denne fattar det?
För övrigt för att återgå till REGERINGSKRISEN……….
Alliansen vill knappast att regeringen avgår…..även om man själva skulle kunna gå in och ta regeringsmakten, hur intressant är det att sitta och administrera en socialdemokratisk budget ett år före valet? I en situation där man skulle bilda minoritetsregering med tvingat stöd av Sverigedemokraterna?
Och ett nyval?  Ett nyval nu skulle med all sannolikhet ge ett kraftigt decimerat Miljöparti, Kristdemokraterna ute ur Riksdagen och ett SD på 20 procent……
Vi ser just nu ett riktigt spel för gallerierna livligt uppblåst av våra medier som tröttnat på sommarstiltjen……..
Trevlig Helg
Ralph Rentzsch