En och annan har surnat till över att jag utnämnde torsdagens fotbollsmatch i Östersund där ÖFK vann med 2 mål till årtiondets ickehändelse.
Låt mig definiera uttrycket.
Berör händelsen mig så att det ens på något sätt förändrar mitt liv? Nej!
Mina grannar? Nej!
Står och faller viktiga samhällsfunktioner med detta? Nej!
Har det inverkan på länets utveckling? Nej!
Hur spännande och intressant och unikt det hela var så var det en FOTBOLLSMATCH!
ÖFK ska på torsdag spela i Istanbul, och oavsett hur det går där så är det också fortfarande en FOTBOLLSMATCH!
Jämtlands Tidning är länets minsta media. Därför gör vi nu en nyemission.
Det gör vi för att vi vill bli bättre och kunna bevaka länet bättre.
Och det verkar behövas. För jag noterade nogsamt att våra konkurrenter med enormt mycket större resurser än vad vi har öste på kring denna match.
Nu ska jag skriva om något som berör mig, dig och oss alla, Region Jämtland Härjedalen. Där har du och jag och alla andra blivit skyldiga ca 10 000 kr var under åren, vi har Sveriges högsta patientavgift. Själv fick jag en remiss med 42 månaders väntetid.
Bevakningen av Regionen och av de politiker och tjänstemän som gjort att vi hamnat i den här situationen har totalt under de senaste fem åren inte ens kommit i närheten av den mediala bevakning som under en vecka las på denna fotbollsmatch.
Det var till och med så att våra konkurrenter ÖP och LT som för åratal sedan skippade kvällsskiftet på tidningarna och därför satt deadline till kl 11 på förmiddagen………satte in extra personal så att man skulle kunna ha med matchresultatet i fredagens tidning.
Jolly Good Mittmedia!
Så är vi tillbaka till pudelns kärna, det är fest, det är kul det är unikt osv………men det är fortfarande en FOTBOLLSMATCH.
Vi har trots våra ytterst begränsade resurser lagt dom på att följa turerna i Regionen. Det underlättas inte av att ansvariga politiker vägrar ställa upp på intervju i Jämtlands Tidning.
Redan de gamla romarna försåg massorna med bröd och skådespel. Då höll man sig nöjd!
Det funkar bra även i dag!
Ralph Rentzsch