Våra konkurrenter Mittmedia har lyckats med att under ett antal år göra allt fel, något som fick facktidningen Journalisten att i förra veckan publicera en lång artikel med rubriken: Ljuset i slutet på Mittmedia!”

Koncernen som ägs av en liberal stiftelse i Uppsala omsatte förra året cirka två miljarder kronor det med en vinst på 25 miljoner kronor!

Några ägartillskott kan man inte hoppas på och det är intäkterna från verksamheten som ska finansiera företagets utveckling.

Lokalt verkar man vara helt desperata.

I början av året missade man upphandlingen när Strömsunds kommun upphandlade sin annonsering för några år framöver.

Jo, ni läste rätt, man missade upphandlingen helt.

Som en konsekvens av det gör Jämtlands Tidning detta år även den sommartidning som Strömsund Turism/Strömsunds kommun ger ut i hela kommunen, i anslutande norska gränskommuner samt till samtliga fastighetsägare i Strömsund som inte är folkbokförda i kommunen.

Detta hindrar inte Mittmedia att gå ut till företagare i kommunen och med förra årets tidning som exempel (den de då faktiskt gjorde åt kommunen) sälja in annonser i en egen sommartidning.

Det är naturligtvis helt fritt för dem att göra det, men att ge sken av att det fortfarande är den av kommunen utgivna är rent bedrägeri, något som också fått kommunen att reagera på sin Facebooksida.

Man fortsätter också sin prisdumpning av annonser. Det får man väl också göra om man vill!

Företag som värdesätter sina produkter så lite att de inte ens vågar ta betalt för de faktiska kostnaderna brukar inte hålla särskilt länge.

Jämtlands Tidning jobbar stenhårt för att bli bättre och bättre. Varje krona vi får in går till att utveckla verksamheten.

Vi har en bråkdel av resurserna våra konkurrenter har, men som ni kan se i detta nummer så gör vi betydligt bättre lokaltidning.

Och vi ska bli bättre och bättre. För när, inom några år, ÖP och LT dras med i Mittmedias konkurs, måste det finnas ett alternativ för er länsbor.

Jämtlands Tidning!

Trevlig Helg!

Ralph Rentzsch