Jag skulle vilja efterlysa politiker med mer verklighetsuppfattning……….

Jag skrattar när jag hör minister Fridolin upprört vilja stoppa friskolor med hänvisning till att välsituerade föräldrar inte ska kunna ställa barnen i kö till en elitskola när de föds…….eller ska kunna skicka sina barn till en sådan.

Snälla nån, det stora problemet i Sverige är väl att föräldrarna i Rosengård, Rinkeby etc inte kan skicka sina barn någon annanstans än till en totalt havererad lokal kommunal skola. Det är väl dessutom där vi grundlägger de sociala problemen i områden där den svenska staten lämnat walkover…….

Jag har sagt det tidigare och säger det igen. Det stora problemet i vårt land är inte vinstintresse i välfärden, utan att den svenska offentliga sektorn sköts utan något som helst intresse.

Nu ska privata sjukvårdsförsäkringar som betalas av företaget förmånsbeskattas.

Det beräknas ge en miljard till statskassan som ska fördelas till sjuk och hälsovård………..

GÄSP……hade den offentliga sjuk och hälsovården fungerat skulle vi väl inte behöva ha privata sjukförsäkringar?

Och en miljard till sjuk och hälsovård?  Bara Region Jämtland har ackumulerat 770 miljoner i underskott…….

Region Jämtland/Härjedalen är för övrigt ett utomordentligt exempel på hur ett gäng proffspolitiker vars största merit är att ha varit fackligt aktiv eller partiombudsman inte klarar av ett enda dugg när det gäller att förvalta och sköta den största organisationen i vårt län.

Så……det är alltså sämre att betala en privat vårdgivare, skola, äldreomsorg som har ett egenintresse av att verksamheten går bra…..

Än att vi via skattsedeln ska betala dyrt för att ha 7-8 timmars väntetid på akuten, eller som jag själv ha 40 månaders väntetid efter remiss?

En privat vårdgivare tvingas vara lyhörd för patienterna, eleverna etc…..

Vilken lyhördhet har vår politiskt styrda offentliga sektor?

 

Ralph Rentzsch