Sverigedemokraterna vill förvandla vårt land till någon sorts hembygdmuseum.
Ett ställe som fanns för 60 år sedan och som fram tills dess till stor del byggts av tyskar, holländare, och valloner…..och inte minst jugoslaviska, italienska och grekiska arbetskraftinvandrare
När jag ser dagens flyktingar som kommer till Sverige ser jag lärare, läkare, ingenjörer, människor som ska göra Sverige bättre.
Människor som kan hjälpa oss att bygga vårt land till att bli en bättre plats.
Sedan snackas det en massa om brottslighet och bidragsberoende……
Kolla några årtionden tillbaka i några av våra länskommuner så kommer ni att hitta yrkesarbetslösa, nu i andra led…….inte sällan också med lite brottslighet i bagaget.
Jag har tidigare nämnt en av SD:s politiker i Strömsund. Helsvensk och inflyttad till kommunen för snart 15 år sedan. En glad bidragstagare som aldrig lyckats få ett jobb.
Nu är han ju invandrad från Stockholm och det är väl en extra belastning.
Jag vill ha ett land där myndigheterna faktiskt ägnar sig åt att underlätta för inflyttade att jobba, underlätta för dem att validera sina betyg från utlandet och i alla fall göra det lätt för dem att läsa in samma examina i Sverige?
Skit i enkla jobbetstrategin. Det finns alltid folk som kan städa hotellrum och baka pizza. Men har de examina som läkare, lärare etc behövs de på annat håll.
Vi måste se framåt och bygga upp vårt land.
Låt SD kika i bakspegeln och dra sitt mantra om invandring som roten till allt ont.
Vi andra vill jobba framåt för att utveckla Sverige.
Ralph Rentzsch